» 4 vondsten op een rij Gaby lidia

4 vondsten op een rij

De 4 vondsten van deze week op een rij:

Ik ga eens in de zoveel tijd naar een kringloop of een grote loods waar ik tweedehands spullen koop. De ene keer ga ik met een concreet idee over wat ik nodig heb en de andere keer ga ik er compleet blanco in. Compleet blanco ergens naar toe gaan kan je inspireren om keuzes te maken die je in eerste instantie misschien niet zou maken.

5_vondsten_op_een_rij_photo

By Gabylidia

Afgelopen weekend heb ik 4 hele mooie items gevonden. Deze items ga ik volgende week restylen en een nieuw leven geven. Voor vandaag wil ik je even meenemen naar het verhaal achter deze objecten en materialen. Hou je er niet van om zelf op pad te gaan dan geef ik je
4 opties waar je deze items nieuw in de winkel kan kopen of vinden.

1.   LAB SCHAALTJES

Laboratorium glaasjes of in vakjargon petrischaal.
Deze glazen beauty’s worden gebruikt in de biologie
en de bacteriologie, voor bacteriën en insecten.

HAY
HAY

Volgende week ga ik er iets heel speciaals mee doen.
De hint is: organisch.
► www.loods5.nl/bits-and-bobs-doosje

 

 

 

 

 

2.    LEREN POEF

Een leren poef waar ik al zolang naar opzoek was. Ik had de moed al opgegeven en was de trend al bijna uit het oog verloren. De leren poef is nog niet uit woonkamer verdwenen, aangezien het een mooie robuuste en ruwe uitstraling heeft. Het leren materiaal straalt klasse uit in combinatie met het speelse leren patchwork. Het leuke aan leer is dat het altijd uniek is door het leerlooien ervan en wordt pas eigen door het gebruik ervan. De strepen, de krassen en de slijtage plekken zijn niet zonde, maar geven een meubelstuk juist karakter. Dit tweedehandsje heb ik voor minder dan 10 euro gescoord, maar bij een nieuwprijs moet je er zeker een nul bij denken. Volgende week ga ik deze poef bewerken dus blijf op de hoogte.

hk-living

hk-living

► www.wonenmetlef.nl/nl/hk-living-poef-rustiek-leer-zwart-50x50x30cm.html

3.   STOOMMAND

Dit stoommandje is gemaakt van bamboe en kan worden gebruikt voor het bereiden van eten. Het is een traditionele Chinese stoommand waar je zowel vlees,vis en groenten in kan bereiden. Deze plaats je boven een kokende pan, zodat je maaltijd wordt klaargestoomd.
Deze stoommanden zijn nieuw verkrijgbaar bij onder andere Dille en Kamille en zijn ook in meerdere lagen beschikbaar. Wat ik er volgende week mee ga doen is nog niet duidelijk, maar wie weet kan jij me inspireren met een mooi idee.

http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/103/s/1230/a/5185/stoommandje-bamboe-20-cm

 

4.    VINTAGE VICTORIAANS DIENBLAD.

Op het eerste gezicht is dit niet meer dan een vintage dienblaadje voor melk, suiker of lepeltjes. Maar vermoedelijk is dit vintage dienblad geïnspireerd op het Victoriaanse tijdperk. Nog meer als dat het nu is was het voor vrouwen uit de 19e eeuw een populaire hobby om bloemen en vlinders te persen, te drogen en in te lijsten. De maker van het dienblad moet een dierenvriend zijn geweest. Opvallend is namelijk dat de vlinder niet echt is, maar het varenblad wel.

Het geperste witte materiaal aan de onderkant triggerden mij om het dienblad van dichtbij te bekijken. Het is namelijk gemaakt van Milkweet – of terwijl zijdeplant – weet ik na wat research. Het is niet de plant waar we de stof zijde aan te danken hebben zoals de naam wel doet vermeden. Maar wel een fijn en natuurlijk materiaal om mee te persen, om in te lijsten en te verwerken in kunstobjecten.

@Pinterest

@Pinterest

LOODS 5

LOODS 5

Milkweet - zijdeplant

Milkweet – zijdeplant

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vond deze vondst toch wel zo speciaal dat
het de inspiratiebron is voor volgende week.
►http://www.loods5.nl/fotolijst-20-x-25-cm-div-kleuren

 

TOT VOLGENDE WEEK!

Eindresultaat 4 vondsten